default

Turistforeningen velger HEDDA

separator
Med 17 sengeplasser, spektakulær beliggenhet og eget rom for hunder står nå den nye DNT-hytta Veslefjellbua på Venabygdsfjellet ved Rondane klar til å ta i mot fjellfolket.
  • Aktuelt

Med et nydelig melisdryss over det vakre Venabygdsfjellet var det lørdag 2. november 2019 storslått åpning av de to nye Hedda-hyttene som utgjør Veslefjellbua. Over 100 mennesker var samlet i strålende solskinn og fikk høre om både villreinens historie og historien rundt den gamle Gråhøgdbu. Denne velkjente turisthytta stenges som selvbetjent hytte fra 1. januar 2020, og blir nå erstattet av de to nye selvbetjeningshyttene som utgjør Veslefjellbua.

 

Ideell for selvbetjeningshytter

Vi er stolte over å bli valgt som hytteleverandør. Det har vist seg at HEDDA har mange spesielle kvaliteter som gjør at turistforeningen har funnet den godt egnet for sine hytter i fjellheimen. Byggesystemet er fleksibelt, noe som gjør at den lett kan tilpasses foreningens spesielle behov. I tillegg har HEDDA beskjedene dimensjoner, og gjør derfor lite ut av seg i naturlandskapet. DNT Oslo og Omegn har valgt å ikke beise Veslefjellbua, men heller la vær og vind gråne hyttene naturlig. Med dette fargevalget vil de etterhvert gå mer eller mindre i ett med bjørkeskogen og fjellknausene rundt.

En av de to Hedda-hyttene som utgjør Veslefjellbua på Venabygdsfjellet i Rondane.

Den beskjedene størrelsen bidrar også til at HEDDA har et mindre innvendig volum, og dermed er lett å varme opp. Dette sparer energi, og er spesielt gunstig for hytter uten strøm som må fyres opp for hver bruk. Om du ikke allerede har sett NRK-programmet med arkitekten bak HEDDA kan du få det med deg her.

Vi har bygget for turistforeningen før

Hedda Hytter bygget sin første HEDDA for turistforeningen i 2012 da Fønhuskoia ble oppført ved Strøen nord i Vassfaret. Dette var et samarbeidsprosjekt mellom DNT Ringerike, bygda Hedalen, Valdres natur- og kulturpark, Valdresmusea, og oss som hytteleverandør. Fønhuskoia viste seg som en svært praktisk hytte, og i 2018 sto DNT Ringerikes neste Hedda-hytte klar på Vikerfjell. Begge disse hyttene er ubetjente.

DNT Oslo og Omegn har inngått avtale med Hedda Hytter for ytterligere to nye HEDDA selvbetjeningshytter i Langsua som skal leveres i 2020. Provianteringen til hyttene ordner foreningen selv, men utover det overleveres hyttene ferdig utstyrt og klare til bruk fra Hedda Hytter.

Det er ikke bare HEDDA som har falt i smak hos turistforeningen. 12. mai 2019 åpnet DNT Oslo og Omegn sin første HEDVIG. Huldreheim er også en ubetjent hytte, og ligger naturskjønt til ved Ramstadsjøen i Rælingen.