Morten Abel har reist til fjells

separator
I det vinteren satte inn overtok han sin nye Hedda, og vi har fulgt hele prosessen fra fabrikk til montering av ferdig hytte.
  • Aktuelt

I november 2017 hadde Hedda Hytter gleden av å overrekke Morten Abel en splitter ny Hedda-hytte. Han hadde allerede kjøpt tomt i Fjelbergskaret hyttegrend i Suldal kommune da han tok kontakt med Suldal Hyttebygg for å gå i gang med planleggingen av hytta. På spørsmål om hvorfor valget falt på Hedda svarer han:

  • Når man bygger hytte på fjellet er det viktig at den ligger fint i terrenget og er i harmoni med fjellandskapet og naturen. Jeg hadde vært i kontakt med en Hedda-eier i samme området, og opplevde at dette var en hytte som ivaretok disse hensynene på en god måte.

Han utdyper at gleden med å være på fjellet er å oppleve den vakre naturen. Dette var også grunnen til at Hedda i sin tid ble designet som en lavmælt hytte som i størst mulig grad skal underordne seg landskapet og gi den lune hyttestemningen. Samtidig skal de generøse vindusflatene sørge for panoramautsikt til naturens spill utenfor når man sitter inne i hytta.

Godt samarbeid om gode løsninger

Med utgangspunkt i grunnmodellen LV samarbeidet Morten tett med Suldal Hyttebygg slik at løsningen ble slik han ønsket. Videoen nedenfor viser prosessen fra elementproduksjon på fabrikken til ferdig montert hytte, tonesatt av Morten Abels nye singel «Våkn opp».

Drømmekunde

Morten Abel er på sett og vis en drømmekunde for Hedda Hytter. Vi søker alltid å bevare mest mulig av den naturlige vegetasjonen på tomten, og unngå å fjerne trær, lyng og mose så langt det lar seg gjøre. Morten valgte å kjøre vekk overskuddsmassene, noe som gjorde at lyngen fikk stå i fred og nå kryper nær opp mot hytteveggen. Å bevare fjellbjerken foran hytta bidrar til at utsikten får dybde og at hytta blir mindre synlig. Trestammer nær hytteveggen tar som regel mindre av utsikten enn trekronene til trær lenger nedenfor hytta.

Morten Abel har ikke selv vokst opp med hytte på fjellet, men har allerede rukket å sette stor pris på hyttelivet.

  • Jeg gleder meg over vinterlandskapet, og trives med ski på beina. Men jeg ser også frem til til å oppleve naturens skiftninger gjennom sommeren og høsten. Det er ingen tvil om at vi kommer til å bruke hytta flittig i tiden som kommer, sier han.

Hedda Hytter gratulerer Morten med sin nye Hedda, og håper han får mange gode stunder der med familien.