Under Blinkfestivalen i 2017 seilte Johannes inn til seier 12,3 sekunder foran Emil Hegle Svendsen.Under Blinkfestivalen i 2017 seilte Johannes inn til seier 12,3 sekunder foran Emil Hegle Svendsen.

Johannes klar for skifestival i Sandnes

separator
Blinkfestivalen i Sandnes og Lysebotn arrangeres i år for 13. gang, og har befestet seg som sommerens store skiarrangement. Johannes Thingnes Bø er også i år selvskreven deltaker med geværet på ryggen og motivasjonen på topp!
  • Aktuelt

Den 1. til 5. august 2018 braker det løs i Sandnes. Foruten en rekke spennende renn med Norges ski-elite kan festivalen by på et fullspekket program med konserter, aktiviteter og underholding. Mange bruker ferien på å heie frem langrennsløpere og skiskyttere i sommervarmen.

Som stolt sponsor av Johannes Thingnes Bø gleder vi oss til å følge ham i “sporet” og på standplass. Selv om sesongen egentlig starter med skiskytteråpningen på Sjusjøen i november, er Blinkfestivalen på sett og vis en tjuvstart på sesongen der utøverne kan få målt krefter etter en velfortjent sommerferie.

Nå rett før festivalen spurte vi Johannes hvordan det står til med formen nå før konkurransene i Sandnes.

– Formen er ikkje veldig bra, og Blinkfestivalen blir en slags kickstart på det er som er i vente. Sjølv om eg kanskje blir parkert i Lysebotn, så håpar eg likevel å gjere gode resultat i Sandnes sine gater! Alle gutta på landslaget ser veldig sterke ut, men målet er å slå dei! 

På spørsmål om hvorfor han tror så mange elite-utøvere ønsker å delta på Blinkfestivalen svarer han:

– Alle ønsker et avbrekk i en litt kjedelig treningskvardag, og det er godt å få sammenligna form og status mot kvarandre. Blinkfestivalen er det vi kalla årets første konkurranse 🙂

I fravær av snø går rennene på asfalt, vil det utgjøre en stor forskjell fra et vanlig vinter-renn?

– Blinkfestivalen er tilrettelagt for at det blir mest mulig likt vinteren, og vi ser gang på gang at dei som er best her, også er best på vinteren! Så det er minimal forskjell. 

Alt tyder på at Johannes nå er motivert for en ny sesong.

– Sjølv om formen er litt dårlig, er sjølvtilitten alltid på topp, og eg har derfor store forhåpningar til helga som er i vente! Eg gleda meg til å konkurrere med Hedda Hytter-logo på futtereal, på skilt langs løypa og på startnummer! Stas! Følg med! Heia Hedda Hytter!! 

I 2017 vant Johannes festivalens fellesstart med tiden 17.57.8 foran Emil Hegle Svendsen og Lars Helge Birkeland. Etter seieren tok han turen innom oss i vår visningshytte på Forus i Stavanger. Der ble det tid til fotografering og hytteprat for de som var interessert.

Vi ønsker Johannes lykke til under årets Blinkfestival!

Om du er nysgjerrig på Hedda Hytter kan du besøke vår visningshytte på Forus i Stavanger. Vi vil stort sett være til stede på hytta under Blinkfestivalen, men ring Svein Tore på 932 57 932 før du kommer for sikkerhets skyld.

Mer om Blinkfestivalen på blinkfestivalen.no.