Hedda-venn med vind i seilene

separator
Vi møter skipper Bjørn Vadholm på brygga i Blommenholm seilforening sammen med resten av mannskapet på hans X-35 «Barcarole».
  • Aktuelt

Bjørn kjøpte sin første hytte fra Hedda Hytter for 20 år siden, og har siden den gang supplert med både uthus og anneks fra Hedals-bedriften. Hytta hans ligger på Hedalsfjellet i Hedda Hytters hjembygd, og Bjørn er en Hedals-patriot av rang.

Brenner for Hedalen

Han er levende opptatt av bygda og støtter opp om lokale initiativ, blant annet gjennom sitt styreverv i Hedalen Løypelag gjennom de siste 10 årene. Det er viktig å holde bygda levende, sier han. Gjennom de årene han har holdt til i Hedalen har Bjørn utviklet et svært godt forhold til Hedda Hytter, og har fått gode venner i bedriften. For Bjørn er det derfor helt naturlig, at Barcaroles spinnaker er prydet med Hedda Hytters logo.

Oppkjøring til Hollænderen

Team Barkis, som de kaller seg, er travelt opptatt med å gjøre båten klar til høstens første onsdagsregatta utenfor Høvikodden. Ferieseilene skal av og regattaseilene på plass for høstregattaene. Med en 2. plass i Færderseilasen i juni er motivasjonen på topp før samling i Son for Hollænderseilasen lørdag 25. august. Dette er Norges nest største seilas og arrangeres hvert år av KNS. Regattaen starter utenfor nordsiden av Jeløy, og går i en bane ut til runding av Hollænderbåen utenfor Bolærne. Herfra seiles det over mot Hankø, og nordover langs kysten av Østfold til målgang utenfor Son. Total lengde på det lengste banealternativet er 47 nautiske mil. (ca. 80 km), og i år stiller hele 300 båter til start.

På tross av en litt trøblete start seilte Barcarole inn til klar seier i denne onsdagsregattaen. Det lover godt for Hollænderseilasen.

Vi ønsker Bjørn og Team Barkis lykke til!