Arven utvikles videre med Hedvig

separator
De siste 30 årene har Hedda Hytter AS hatt tradisjon for å levere skreddersydde Hedda-hytter av høy håndtverksmessig kvalitet. Hedvig er et nytt og spennende alternativ som føyer seg inn i denne tradisjonen.
  • Aktuelt

KIMA arkitektur overtok i 2009 som husarkitekt for Hedda Hytter AS etter at arkitekt Jon Haug pensjonerte seg. Haug har siden slutten av 60-tallet vært en toneangivende bidragsyter til norsk hyttearkitektur.

Med utgangspunkt i prefabrikkerte moduler, og fokus på individuelle løsninger og landskapstilpasning utgjør disse hyttene mye av grunnstammen i moderne norsk hyttebygging. Hyttene framstår i dag som designklassikere av høy kvalitet forankret i norsk byggeskikk, og står støtt under skiftende trender. I samarbeid med Hedda Hytter AS viderefører KIMA arkitektur denne viktige arven gjennom å holde fokus på høy arkitektonisk verdi, smarte løsninger og respekt for omgivelsene.

Da Hedda Hytter AS ga KIMA arkitektur oppdraget med å utvikle Hedvig-hytta, lå erfaringene fra arbeidet med Hedda-hytta til grunn. Med en helt ny utforming og nye løsninger, har Hedvig samtidig sitt arvestoff fra Hedda Hytter AS’ tradisjon, grunnverdier og filosofi. Hedvig bygges med de samme høye krav til kvalitet i utførelse og leveranse.

Hedvig er moderne, elegant og nyskapende, men er samtidig forankret i den norske, nøkterne hyttetradisjonen. Akkurat som Hedda-hytta skiller Hedvig seg ut gjennom tidløs formgivning, solid håndverk og materialer av høy kvalitet.

Hedvig skreddersys for den enkeltes ønsker og behov. Smarte fasadeelementer kan fungere som dype sittevinduer i stuen, en badstue eller en utebod for ved eller sportsutstyr. Disse funksjonelle fasadeelementene er også med å gi Hedvig sitt særpreg.

Under det generøse takutstikket har Hedvig mulighet for en sammenhengende svalgang rundt hele hytta. På disse svalgangene kan man rigge seg til med puter langs veggen og nyte solens gang. Store terrassedører og soveromsvinduer med full høyde sikrer direkte adkomst til svalgangen utenfor. Dette gir en ekstra dimensjon om sommeren da man gjerne tilbringer mye av tiden ute.

Hedvig har hems med god ståhøyde med mulighet for å dele inn i separate hemsrom. Hemsen etableres over soverom og birom og gir oppholdsrommene stor takhøyde og luftighet. Store vindusflater i gavlene gir hemsen rikelig med lys og utsyn. Hemsen er et bonusareal som ikke slår ut på utnyttelsesgraden i reguleringen. Dette er spesielt gunstig for mindre hytter der man av og til har behov for flere soveplasser.

Ta turen innom Hedda-tunet på Norsk Hyttesenter og opplev Hedvig!

De smarte karnappløsningene kan for eksempel utnyttes som badstue