Årets valdresambassadør 2017

separator
På Valdres sin næringslivskonferanse mandag 24.april, ble Hedda Hytter utnevnt til årets Valdresambassadør. Det er første gangen denne utnevnelsen går til en bedrift.
  • Aktuelt

Juryens begrunnelse

Årets Valdresambassadør bærer et kvinnenavn som sender tankene i retning av et bestemt område i vakre Valdres. Et sted der folkene hegner om skolen sin, om kirken sin, og om næringslivet sitt. Og der naturen har noen kvaliteter som er fantastisk beskrevet av landets kanskje aller mest kjente og verdsatte naturskildrer gjennom tidene, Mikkjel Fønhus. Nei, vi snakker ikke om Berte Skrukkefyllhaugen. Selv om hun bodde i området frem til 1899. Vi snakker selvfølgelig om Hedda i Hedalen. Altså Hedda Hytter.

Juryen hadde i år gode diskusjoner og mange gode kandidater innen både kultur, reiseliv og øvrig næringsliv i Valdres. Hedda Hytter seilte tidlig opp som en verdig vinner. Argumentene er mange, vi nevner i fleng:

Valdres har i 2017 flere hytter enn vi har innbyggere. Det viser hvor viktig hytteturismen er for dalføret. Å ha en lokal hytteprodusent i den øverste nasjonale ligaen er av uvurderlig betydning.

Hedda Hytter gir tyngde til alle andre lokale aktører som henvender seg til det nasjonale hyttemarkedet. Ikke minst er det viktig under hyttemessa som åpnet torsdag. Hedda Hytter har en historie som skriver seg 39 år tilbake. I dag er de mer foroverlent enn noen gang. De er ute med en ny hytte med navn Hedvig. En ektefødt datter av Hedda som får masse skryt.

Hedda Hytter er en betydelig arbeidsplass i Valdres, og en hjørnestensbedrift i Hedalen. Et eksempel på hva vi trenger mer av, en produksjonsbedrift med flinke folk i alle ledd. Hedda Hytter tør å bruke penger på markedsføring, og er trolig den bedriften i Valdres med den største nasjonale synligheten. De er tilstede i både riksmedier og lokale medier, både i A-magasinet og i Valdresmagasinet. De sponser Johannes Thingnes Bø, og får med det stor synlighet på TV i noen av de mest sette sportssendingene.

Summa sumarum: Hedda Hytter AS gir hele Valdres en profil, en tyngde og en troverdighet som kommer alle til gode.

Teksten over er gjengitt.